LUGI/IFK KristianstadKöp Biljett

Tremålsseger i Halland

Det blev en svängig historia för LUGI i omstarten av Handbollsligan. Tack vare kliniskt skytte från sex meter kunde dock gästerna avgå med segern mot Varberg.
– Det var inte alls klart att vi skulle vinna idag. Men i slutändan fick vi hål på deras målvakt och satte tillräckligt många bollar, kommenterade sjumålsskytten Theo Übelacker till CMore.

Det var god effektivitet framåt som låg bakom det nya årets första seger. I övrigt lämnade LUGI:s prestation borta mot Varberg en del att önska.

Fredrik Olsson inledde målskyttet på onsdagskvällen. I den femte minuten gav Theo Übelacker gästerna ledningen efter fint växelspel av Casper Käll. En nyfriserad Isak Persson höll sig också framme i matchinledningen och presenterade sig med två mål i följd.

På minuskontot noterades de tekniska felen. Totalt stod LUGI för tio stycken i matchen, tre fler än hemmalaget HK Varberg.

I den 20:e minuten kom matchens första time-out. Det var när Viktor Hallén kontrade in sitt tredje mål för kvällen och gav LUGI en tremålsledning som Varberg lämnade in sitt gröna kort.

Snabbe Übelacker utökade senare till 16–13 i den första halvlekens sista minut. Efter fina satsningar av kollegorna Käll och Forsberg utnyttjade Übelacker svajet i Varbergs försvar och gled igenom på utsida två.

Halvtidssiffrorna i Halland skrevs 14–16. Hetast i Varberg var Johan Szybanow som med sina nio mål blev kvällens bästa målskytt.

– Nöjda är vi absolut inte. Vi slarvar för mycket och missar klara lägen emellanåt. Vi behöver vara bättre på att sätta dit lägena, menade Fredrik Olsson i paus till CMore.

I andra halvlek fortsatte LUGI att föra matchen, om än knappt. På grund av ytterligare slarv lyckades Varberg hämta upp avståndet och gå upp i uddamålsledning.

Lyckligtvis vände LUGI snabbt på steken. Simon Sejr och Victor Hedberg vann målvaktsmatchen mot Varbergs dito och tillsammans med LUGI:s straffeffektivitet (5/6) och heta Theo Übelacker låg de till grund för bortasegern.

– Skotten känns som dem satt idag. Men bara för att en sak sitter betyder inte andra saker gör det. Det var lite hackigt idag, förklararade en lättad Übelacker efter slutsignal till CMore.

29–32 skrevs slutresultatet i Varberg. De två poängen gör att LUGI distanserar sig från tabellsjuan IFK Kristianstad som under kvällen föll borta mot Eskilstuna Guif.  Nästa match spelas hemma mot just IFK Kristianstad på fredag kväll. 19.00 är det avkast i Lund.

HK Varberg – LUGI 29–32 (14–16)

Målskyttar, LUGI: Theo Übelacker 7, Viktor Hallén 6, Isak Persson 6, Casper Käll 3, Fredrik Olsson 3, Carl Möllerström 2, Axel Andersson, Albin Carlsson, Hugo Forsberg, Simon Sejr, Markus Sjöbrink,

Utvisningar, HK Varberg: 5×2 min. LUGI: 1×2 min.