LUGI/IFK KristianstadKöp Biljett

Premiärvinst för LUGI i SHE

LUGI´s säsong i SHE kunde inte börjat bättre. Det, till stor del, nya lundalaget vann övertygande på bortaplan med 27-21 mot VästeråsIrsta. En rättvis seger, där LUGI i andra halvlek visade att det finns stor potential i laget.

En, till stora delar, ny vinröd uppställning intog Bombardier Arena i Västerås under söndagseftermiddagen. En intressant uppställning med Hannah Flodman, Emma Navne och Sarah Carlström på nio meter fick igång spelet från början, trots att en del skott togs omhand av Västerås duktiga målvakt, Elin Lindblom. LUGI började bäst och var i ledning under största delen av första halvlek. Pausledningen med 11-10 hade nog varit större om inte Lindblom varit rena väggen emellanåt. Målbäst hos gästande LUGI under första 30 var Emma Navne med 4 mål.

Hemmalaget började andra halvlek bäst, men LUGI hängde ändå med och var åter i ledning vid ställningen 15-16 efter ca 9 minuter av andra halvan. Och just där tog det roliga slut för hemmalaget. De sista 20 minuterna var helt och hållet LUGI´s. Ljustavlans 15-18, 17-21, 20-25 och till slut 21-27, visade att de vinröda gästerna var numret större än VästeråsIrsta idag.

Om första halvlek var Navne´s, så fick både Hannah Flodman och Clara Lerby fart på målskyttet i andra. Flodman visade lite av sitt kunnande med sina 7 mål och Lerby visade att hon blir en stor tillgång på vänsterkanten i LUGI. 6 mål blev hennes facit idag.

En riktigt bra premiär av LUGI denna eftermiddag. Försvaret stod bra, främst i andra halvlek, samtidigt som man fick fin utdelning framåt. Positivt var också att vi fick se mål både från kanter, linje och nio meter. Lite trögt i början av matchen, men när väl premiärnerverna släppt, så vågade alla på planen ta sitt ansvar. Som sagt, en fin prestation som ger hopp inför kommande matcher.

I hemmalaget, VästeråsIrsta, fick duktiga Ida Lindblom priset som sitt lags bästa spelare, medan Hannah Flodman fick blomsterkvasten hos LUGI. Ett pris som hon säkert delar med sig till resten av laget för en gedigen insats i SHE-premiären.

LUGI´s nästa match blir hemmapremiären mot Skara HF på onsdag kl 19.00. Dags då för lundapubliken att stifta bekantskap med de nya spelarna.